Zaans dineren

Of je nou zin hebt in hamburgers of oesters: Zaanstad heeft op culinair vlak heel wat verschillende gelegenheden om jouw smaakpapillen te verrassen. Van snel en gemakkelijk tot sterrenwaardige luxe. De fijnste plekken hebben we voor je op een rij gezet.

LAB44 (Middenweg 44, Zaandam)


Misschien wel de meest bijzondere locatie waar je in de Zaanstreek kunt eten. LAB44 zit op het Hembrug-terrein, in een oud laboratorium uit 1918. Die industriële sfeer is er nog steeds goed te herkennen. Vanaf een uur of elf kun je er terecht voor de brunch/lunch en tijdens het diner is er keuze uit onder andere verschillende smakelijke pizza’s.

Brouwerij Hoop (Lagedijk 69, Zaandijk)


Voor bier uit de streek moet je bij Brouwerij Hoop zijn. De namen van de bieren refereren aan de rijke Zaanse historie, zoals ‘1862’, het jaar waarin de laatste walvisvaarder Zaandam verliet. Benieuwd naar het brouwproces? Boek dan eens een rondleiding. Naast de vele varianten van het zelf gebrouwen Hoop en Breugem-bier, dat ook te vinden is bij meer Zaanse hotspots, kun je hier eveneens terecht voor een stevige hap. Proef de malse hamburgers, heerlijke fish & chips of de klassieke saté bijvoorbeeld eens.

De Boekanier (Dam 20, Zaandam)


Populair bij Zaandammers, maar door de locatie in hartje stad is het ook voor bezoekers niet te missen. De klassieke gerechten op de kaart, zoals chateaubriand en zeebaars, staan garant voor een avond ouderwets genieten.

Castell (Zuiddijk 2, Zaandam)


Luxe dineren voor een redelijke prijs: Castell biedt deze combinatie. De chef van het restaurant kookte in het verleden onder andere bij Hotel L’Europe en het Pulitzer hotel. Deze ervaring zie je terug op je bord: de kaart biedt een variatie aan Franse gerechten, zoals entrecote.

Muze (Nicolaasstraat 3, Zaandam)


Een avondje theater begint al in het theaterrestaurant Muze. Ze hebben hun gangen aangepast aan de omgeving: je diner hier bestaat uit een voorprogramma, hoofdact en slotscène. Uiteraard zorgt het personeel er kundig voor dat je alle gerechten op tijd krijgt geserveerd, zodat je op tijd bent voor de échte voorstelling.

Kathmandu Kitchen (Hoogstraat 4, Koog aan de Zaan)


Nepalese restaurants zijn vrij zeldzaam in Nederland, wat Kathmandu Kitchen een unieke gelegenheid maakt om je eens te verdiepen in de exotische smaken van Nepal. Je vindt er heerlijke Dal Bhat en Butter Chicken.

Hoop op D’Swarte Walvis (Kalverringdijk 15, Zaandam)


Beroemd in Zaandam en ver daarbuiten. De reden hiervoor begint al bij de ligging: midden op de Zaanse Schans, waar dagelijks duizenden toeristen zich vergapen aan Hollandse glorie. Het restaurant zelf is een oase van rust en hun decor brengt je terug naar de 16de eeuw, de hoogtijdagen van de walvisvaart. Het terras biedt op zonnige dagen een schitterend uitzicht op de Zaan en de molens van de Schans. De verfijnde gerechten die je hier kunt eten, maken het feest compleet.

Het groene pandje (Gedempte Gracht 77, Zaandam)


Tijdens een dagje shoppen in Zaandam zal het Groene Pandje vast niet aan je aandacht ontsnappen. Dit Zaanse huisje vind je middenin de winkelstraat en is een vaste stop voor het winkelend publiek. Je kunt hier terecht voor een kop koffie, lunch of diner. Bij mooi weer zit je ideaal op het drijvende terras. Een prima plek om even bij te komen.

Op zoek naar nog meer hotspots in Zaandam? Klik hier.

Heb je het nog niet gedaan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Hier communiceren we over de verschillende soorten kavels, wanneer je je kunt inschrijven en wanneer de verkoop van start gaat.

Contact

Heb je vragen over een van de projecten? Neem dan contact op met een van de makelaars.

Logo Saen Garantiemakelaars

Saen Garantiemakelaars

koogaandezaan@saen.nl
075 616 1414
Logo Dé Woonexpert

DWE Nieuwbouw makelaars

info@dwe-nieuwbouw.nl
088 808 9000