Alle kanten op met Oostzijderpark

Hoewel Zaandam van alle gemakken is voorzien, wil je natuurlijk ook wel eens de hort op. Geen probleem, vanaf Oostzijderpark is dat heel gemakkelijk. We helpen je vast op weg!

Lastminute


Vanaf Zaandam ben je supersnel op Schiphol. Met één trein per kwartier krijgt last minute op reis een nieuwe betekenis. Koffer of rugzak pakken en gaan! 

Amsterdam/Haarlem 

Ruim een kwartier met de trein en je bent op Amsterdam Centraal. Breng een bezoek aan het Rijksmuseum of ga een avondje eten en drinken in de hoofdstad. Zin om te shoppen in bijzondere boetiekjes? In nog geen half uur ben je per trein in shopwalhalla Haarlem.  

Trouwens: met de auto zijn die plekken ook razendsnel bereikt. Vrijwel nergens vind je zo’n goede aansluiting op verschillende snelwegen dan in Zaandam.  

Zaans Groen 


Pak je (hardloop)schoenen, fiets of bootje en ontdek de directe omgeving van je eigen buurt. Zaandam heeft een bijzondere industriële geschiedenis die de moeite waard is om te ontdekken, en aan de andere kant juist het frisse Zaanse groen.  

Á la de Russische tsaar 


Trek je wandelschoenen aan en beleef Zaandam zoals Tsaar Peter de Grote het in 1632 heeft ervaren. Download de Route.nl app en zoek naar de Czaar Peterroute. Via die route ontdek je panden uit die tijd, van sluiswachtershuisjes tot de oude theekoepel. Deze bijna vijf kilometer lange wandeling neemt je mee naar vroeger, met het gemak van deze tijd doordat je de route handig op je telefoon meeneemt. Ben je een fanatieke wandelaar? Kijk dan ook op routeyou.com. De bijna elf kilometer lange ‘West- en Oostzijde’ route is een grote aanrader.  

Ontdek de omgeving op de fiets 


Langs het havengebied is het lekker fietsen: in totaal is die route ongeveer 32 kilometer. Als je liever natuur om je heen ziet: de noordelijke groenroute beslaat 46 kilometer. Hier vind je het groene Twiske, maar ook de bekende Zaanse Schans en Zaanse huisjes. Deze routes (en nog veel meer) zijn te vinden op de handige hollandroute app.  

Voor langere afstanden is de ronde van Noord-Holland met 150 kilometer een mooie uitdaging. Bijzonder: ooit legden Napoleon en zijn echtgenote Marie-Louise deze route af met de koets.  De route getiteld ‘Racefietsroute door de Zaanstreek’ is ook een aanrader en met een kleine 53 kilometer een stuk korter. Beide routes zijn te vinden op routeyou.com.  

In de sporen van Laurens ten Dam en Niki Terpstra  


Fietsheld Laurens ten Dam wil Nederland nóg meer fan van de fiets maken. Dit doet hij onder andere door mede-initiatiefnemer te zijn van het tijdschrift Bicycling en door zijn routes te delen via gratis platform Strava. Ook Niki Terpstra laat via Strava zien waar hij het liefste fietst. Een handige bron van inspiratie! Op Strava zijn trouwens eveneens leuke routes te vinden van andere gebruikers, natuurlijk ook je ook je eigen favoriet delen om andere fietsers te inspireren.  

Het water op 


De omgeving nodigt je uit om het water op te gaan. Verken dus zeker een keer de omgeving van Zaandam per boot of kano. Tijdens warme zomeravonden kun je bij Sailus sloepenverhuur voor een avond een sloep huren, lekker om na het werk te doen, met een een gevulde picknickmand in de boot. Bij Delicioso kun je er trouwens ook eentje bestellen, vol Spaanse delicatessen. Handig! Vaar langs de molens van de Zaanse Schans, het oude pakhuis en de fabrieken, of ontdek de schoonheid van de veenpolders. Waar je ook vaart, je zult sowieso omgeven zijn door verschillende weidevogels. Kieviten, grutto’s, scholeksters: herken jij hun verschillende geluiden al? 

Extra speciaal: een fluisterboot. Daarmee vaar je geruisloos door het gebied van de Eilandspolder, waarmee je maximaal kunt ontstressen en genieten van de natuur om je heen.  

Vogelzoekkaart 


Leuk om te doen met kinderen: de heemtuin ontdekken. Hier is van alles te leren over de omgeving van Zaandam, zoals verschillende bijzondere vogels in het Guisveld. Ook ontdek je hoe je over water kunt lopen en kun je een vogelzoekkaart proberen vol te maken. Je vindt hier meer over op fetedelanature.nl.   

Nog meer redenen lezen om in Oostzijderpark te wonen? Klik hier!

Heb je het nog niet gedaan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Hier communiceren we over de verschillende soorten kavels, wanneer je je kunt inschrijven en wanneer de verkoop van start gaat.

Contact

Heb je vragen over een van de projecten? Neem dan contact op met een van de makelaars.

Logo Saen Garantiemakelaars

Saen Garantiemakelaars

koogaandezaan@saen.nl
075 616 1414
Logo Dé Woonexpert

DWE Nieuwbouw makelaars

info@dwe-nieuwbouw.nl
088 808 9000