Welkom op de blogpagina van Oostzijderpark.
Hier vind je naast nieuws en bouwupdates ook inspiratie en verhalen van bewoners.
Lees snel verder!

Check hier de laatste drie woningen in Damloper

Zin om in de zomer van 2024 al te wonen in je eigen droomhuis? Verdiep je dan snel in de laatste woning in Damloper met een prognose van oplevering rond juni/juli. Dus wél nieuwbouw, maar niet zo lang meer wachten én daardoor zeer beperkte financiële overbrugging.

Lees meer

Perfecte ingrediënten tijdens eerste Open Deuren Route 2023

Stralende zonneschijn, een perfect lekker temperatuurtje, lekkere drankjes en hapjes, een enthousiast team vrijwilligers en vele “open deuren” tijdens de eerste Open Deuren Route van de Kogerveld Wijk in Zaanstad. 

Lees meer
6 februari 2023

‘We bouwden elke vier dagen een nieuwe verdieping’

Bij het neerzetten van een compleet nieuwe woonwijk komt behoorlijk wat kijken. Vanaf het eerste idee tot de officiële opening zijn er allerlei partijen en factoren die meespelen, en dat vraagt een knap staaltje samenwerking. Gelukkig waren ontwikkelteam Oostzijderpark BV (een samenwerking van Timpaan en Ontwikkeladviseur) en aannemer Heddes Bouw & Ontwikkeling twee handen op één buik bij de bouw van Toren A.

Lees meer
14 februari 2023

Tips! Hier eet je de wereld rond

Oostzijderpark wordt letterlijk een wijk voor iedereen. En eigenlijk is dat best logisch, want de gemeente Zaanstad heeft in totaal maar liefst 187 verschillende nationaliteiten. Fijn om te weten dat er in de regio op multiculticultureel gebied je ook de wereld rond kunt eten. In dit blog doen we een greep naar een paar fijne eetplekken uit andere culturen. Ware tips waar je zo je voordeel mee kunt doen.

Lees meer

Ik kan me voorstellen dat we heel lang in Oostzijderpark blijven wonen

Ze wonen bij elkaar opgeteld al bijna twintig jaar in onze hoofdstad, maar binnenkort maken de Ierse Stephanie en Colm (beiden 32) de stap naar Zaandam. “Het feit dat iedereen er nieuw is, maakt van Oostzijderpark ongetwijfeld een hele sociale buurt.”

Lees meer

Hartelijk welkom voor eerste bewoners Oostzijderpark

Een heuglijk moment, want deze week ontvingen Mireille en Margaret de sleutel van hun nieuwe appartement in Meiboom (Blok D1). “Niet één sleutel hoor, nee een hele bos!”

Lees meer

‘In Oostzijderpark kunnen we eindelijk wortelen’

Na zo’n zeven jaar geleden gevlucht te zijn uit Syrië en een tijd in Amsterdam-Oost gewoond te hebben, hopen Hord (33) en Dana (30) in Oostzijderpark community en stabiliteit te vinden. “Het feit dat iedereen er welkom is, sprak ons enorm aan.”

Lees meer
6 mei '22

Kom kijken bij Oostzijderpark!

De nieuwe woonwijk Oostzijderpark ervaar je het best op de locatie zelf. Je bent daarom van harte welkom om met de makelaars van deze nieuwe stadswijk in gesprek te gaan. Lees snel verder!

Lees meer
5 mei '22

Kies jouw favoriete woning in Damloper of Duindoorn.

Er is nieuw aanbod in Oostzijderpark! De woningen van Damloper en Duindoorn zijn in verkoop en jij kunt je nu inschrijven voor jouw favoriete woning. Maar heb je wel alle opties goed overwogen? Er zit tussen de verschillende types én tussen de bouwnummers veel verschil. Lees je mee?

Lees meer
21 april 2022

De ideale combinatie van wonen én werken in Damloper en Duindoorn

Zie jij het al voor je? Een eigen yogastudio, atelier of opnamestudio aan huis? Of wil je liever veel ruimte voor je eigen werkplek of ruime woonkeuken? Dan is dit jouw kans om te komen wonen in de nieuwe stadswijk Oostzijderpark. De gebouwen Damloper en Duindoorn bieden genoeg mogelijkheden om jouw ondernemersdroom aan huis waar te maken.

Lees meer

Start verkoop Damloper en Duindoorn 28 april

Oostzijderpark krijgt steeds meer vorm en volgende fase huur- en koopwoningen gaat binnenkort starten. Op donderdagmiddag 28 april organiseren we een fijn event op de bouwlocatie. Van 16:00 tot 19:00 uur ben je van harte welkom! Kom je ook?

Lees meer
22 maart 2022

Hoe geef ik het best mijn voorkeuren door voor Damloper en Duindoorn?

Er is nieuw aanbod in Oostzijderpark en jij kunt je nu al inschrijven voor een woning in Damloper (blok B) en Duindoorn (blok C)! Heb jij al een goed overzicht van welke woningtypes er allemaal zijn? In dit blog leggen we uit hoe jij het best een passende woning kunt vinden.

Lees meer
13 april '22

Nieuw: impressies van gebouwen Damloper en Duindoorn

Er is steeds meer bekend over de gebouwen Damloper en Duindoorn in Oostzijderpark. Achter de schermen zijn we hard bezig om de realisatie verder te brengen. In de tussentijd delen we graag een aantal mooie, nieuwe impressies van zowel het exterieur als het interieur met je. Kijk je mee?

Lees meer

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning in Oostzijderpark kent vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de laatste technieken op het gebied van duurzaamheid. Of dat je woning volledig naar jouw smaak is ingericht. Wij hebben de belangrijkste voordelen van een nieuwbouwwoning in Oostzijderpark voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
26 januari 2022

Interview | Sjoerd Hoorn

Makelaar Sjoerd Hoorn van Hoorn Makelaarsgroep heeft vroeger gevoetbald op de plek waar over een paar jaar Oostzijderpark verrijst. Hij was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk en kan, net als veel andere Zaankanters, niet wachten om te zien hoe Oostzijderpark eruit komt te zien. De verkoop van Meiboom is voor hem een mooie start. “Hier wonen wordt echt genieten.”

Lees meer
26 januari 2022

Interview | Michel Galjé

Michel Galjé van Saen Makelaars is één van de makelaars van Meiboom en een echte Zaankanter. Hij heeft in bijna alle wijken van Zaandam gewoond en wat hem betreft is er geen twijfel over mogelijk: Oostzijderpark is een uniek project waar de perfecte balans is gevonden tussen stedelijk en groen. En ook over Meiboom is hij duidelijk: “Een echte eyecatcher die laat zien waar de nieuwe wijk voor staat.”

Lees meer
23 december '21

De laatste bouwupdate van 2021

Dit jaar hebben we meerdere hoogtepunten mogen vieren voor Oostzijderpark. Zo zijn we gestart met de bouw van woonveld A. In mei startte de verkoop van Meiboom, het eerste woongebouw in Oostzijderpark, waarvan de bouw inmiddels is gestart. Aan het einde van dit jaar hebben we nog een aantal leuke (bouw)updates voor je. Op naar een mooi 2022!

Lees meer
8 december '21

Opschortende voorwaarden bij nieuwbouw: hoe zit dat?

Onlangs zijn de opschortende voorwaarden vervuld verklaard voor de kopers van een woning in Meiboom. Het gebeurt vaker dat er opschortende voorwaarden in de verkoop- en aannemingsovereenkomst staan bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Dat wil zeggen dat de overeenkomst pas definitief is als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Wat zijn deze voorwaarden? En waar moet je als koper op letten? We leggen het uit.

Lees meer
4 oktober '21

'Meiboom is luxe wonen'

Toen Mireille (51) voor het eerst van project Oostzijderpark hoorde, wist ze het meteen: hier vind ik mijn toekomstige woning. Inmiddels is ze druk in de weer met moodboards voor haar droomwoning in Meiboom. “Het is zo leuk dat we onze eigen woning van begin af aan gebouwd zien worden.”

Lees meer
6 september '21

Vers gestort beton in woonveld A

Er is gestart met het storten van het beton voor woonveld A in Oostzijderpark. Dit levert mooie beelden op. Vanaf de grond en ook vanuit de lucht. Deze beelden (met video) delen wij graag met jullie!

Lees meer
8 augustus '21

De bouwteamovereenkomst voor 163 woningen is getekend!

We zijn weer een stap dichter bij de realisatie van Blok B en C van Oostzijderpark. Op 30 augustus is de bouwteamovereenkomst getekend door de betrokken partijen.

Lees meer
16 juli '21

Een stapje dichterbij realisatie Blok F

Timpaan, Ontwikkeladviseur en Heddes tekenden afgelopen week de realisatieovereenkomst voor Blok F in Oostzijderpark. Blok F bestaat uit 73 appartementen voor de sociale huur.

Lees meer
21 juni '21

5x waarom jij ook nieuwbouw wil kopen

Nieuwbouw heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het comfort van die heerlijke vloerverwarming. Of dat je appartement helemaal naar eigen smaak is ingericht. Wil jij verhuizen naar Oostzijderpark en vraag je je af of een nieuwbouwhuis kopen iets voor jou is? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Lees meer
1 mei '21

Bouwupdate januari 2021: start heiwerk

De werkzaamheden van Oostzijderpark zijn in volle gang: de damwanden zijn inmiddels aangebracht. We zijn klaar voor de volgende stap, namelijk het heiwerk.

Lees meer

De eerste paal van Oostzijderpark is geslagen!

Vorige week was het zover: de eerste paal voor de bouw van blok A is geslagen! In blok A komen 171 vrije sector huurappartementen, een restaurant, een terras op het zuidwesten en een parkeerkelder. De oplevering hiervan is naar verwachting in de zomer van 2023.

Lees meer
28 april '21

Nieuwe impressies Oostzijderpark

Er gebeuren allerlei dingen achter de schermen bij Oostzijderpark. Zo zijn er onlangs nieuwe impressies gemaakt. Het bijzondere van de gebouwen in Oostzijderpark is dat er verschillende gevels naast elkaar gebouwd worden, waardoor de uitstraling van de wijk heel divers en afwisselend wordt.

Lees meer
1 maart '21

Startschot van Oostzijderpark

De eerste hijskranen zijn gearriveerd en de bouwborden staan op hun plek: de werkzaamheden van Oostzijderpark zijn gestart!

Lees meer
1 februari '21

Nieuwe impressies Oostzijderpark #2

Oostzijderpark is officieel van start! Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de ruime, comfortabele en bereikbare wijk Oostzijderpark. Hierbij horen natuurlijk nieuwe impressies!

Lees meer
1 januari '21

De verwachte planning voor Oostzijderpark

Het goede nieuws is bekend: het bestemmingsplan voor Oostzijderpark is akkoord! De realisatie van deze wijk – waar stedelijkheid, ruimte, comfort én bereikbaarheid samenkomen – komt met de dag dichterbij. Hoe dichtbij? Wij vertellen je meer over de planning in deze blog.

Lees meer
1 december '20

Update Oostzijderpark | Goren licht voor ruim 500 woningen

Het college is akkoord met het bestemmingsplan Oostzijderveld, waarvan fase 1 van Oostzijderpark onderdeel is. Op deze plek mogen 534 woningen worden gebouwd.

Lees meer
1 november '20

Interview | De volgende stap

Tijdens het hardlopen stuitte Ingrid op de spandoeken op de bouwhekken van Oostzijderpark. Dit gebeurde precies op het juiste moment, want nu haar kinderen het huis uit zijn, wil ze samen met haar man op zoek naar iets anders. Iets kleiners, nieuwbouw én toch stoer. Oostzijderpark zou nu precies dat kunnen bieden wat zij zoekt. We gaan met haar in gesprek.

Lees meer
1 oktober '20

Interview | Huisje, boompje, beestje in Oostzijderpark

Rosalie is een echte Zaanse en nu ze een gezinnetje heeft is ze toe aan een eigen vaste plek in Zaandam. Niet heel gek dat ze in Oostzijderpark wil wonen, want volgens Rosalie zijn er genoeg redenen waarom Zaandam zo’n fijne plek is.

Lees meer
1 september '20

Update Oostzijderpark | stikstofuitspraak

In de media heb je vast gehoord over het programma aanpak stikstof en de uitspraak die de Raad van State heeft gedaan. Bouwvergunningen en bestemmingsplannen komen onder druk te staan. Maar wat betekent dit voor het nieuwbouwproject Oostzijderpark in Zaandam?

Lees meer
1 augustus '20

Alle kanten op met Oostzijderpark

Hoewel Zaandam van alle gemakken is voorzien, wil je natuurlijk ook wel eens de hort op. Geen probleem, vanaf Oostzijderpark is dat heel gemakkelijk. We helpen je vast op weg!

Lees meer
1 augustus '20

De leukste hotspots van Zaandam #2

Wonen in Zaandam is heerlijk. En je hoeft echt niet meer naar Amsterdam voor vertier. Zaandam heeft genoeg te bieden! Wat zijn de hotspots en insider tips van Zaandam waar je absoluut eens een kijkje moet nemen?

Lees meer
1 juli '20

De grondleggers van Oostzijderpark

De wijk Oostzijderpark ziet er indrukwekkend uit, maar hoe ontstaat zo’n nieuwbouwproject eigenlijk? Wie zijn drijvende krachten erachter? In de video hieronder gaan we in gesprek met de grondleggers van Oostzijderpark

Lees meer
1 juni '20

Koopovereenkomst Oostzijderpark getekend

Timpaan, Ontwikkeladviseur en Gemeente Zaanstad hebben vandaag de koopovereenkomst voor circa 400 woningen in Oostzijderpark getekend.

Lees meer
1 mei '20

Zaans dineren

Of je nou zin hebt in hamburgers of oesters: Zaanstad heeft op culinair vlak heel wat verschillende gelegenheden om jouw smaakpapillen te verrassen. Van snel en gemakkelijk tot sterrenwaardige luxe. De fijnste plekken hebben we voor je op een rij gezet.

Lees meer
1 april '20

7 redenen waarom je in Oostzijderpark wil wonen

Oostzijderpark wordt een heerlijke nieuwbouwwijk in Zaandam. Maar waarom is het nu zo fijn om in Oostzijderpark te wonen? Wij zetten een aantal redenen voor je op een rij.

Lees meer
19 maart '20

5 leuke activiteiten in Zaandam en omgeving

Het is november en dat betekent weer een heleboel nieuwe activiteiten om te ondernemen in Zaandam en omgeving. Zo vindt de Westzaanse Winter Fair plaats, maar er is nog veel meer te doen. In dit artikel vind je een overzicht van onze favorieten. 

Lees meer
5 februari '20

Gespot in Zaandam

De Zaanstreek heeft van oudsher een bijzonder grote aantrekkingskracht op toeristen. Maar waar moet je nu écht naartoe in Zaandam en wat maakt Zaandam zo’n leuke plek om te zijn of om te wonen? We gingen de straat op en vroegen insiders om hun beste tips en to do’s in Zaandam. 

Lees meer
18 januari '20

Voor ieder wat wils in Oostzijderpark

Als starter op zoek naar je eerste huis? Of als stel op leeftijd graag gelijkvloers wonen? Wat je woonwens ook is; het levendige en veelzijdige Oostzijderpark heeft het.

Lees meer
25 december '19

Video: stedenbouwkundige Sander Lap aan het woord

Stedenbouwkundige Sander Lap vertelt over de locatie van Oostzijderpark. “Wij hadden meteen het idee om de groene plekken en het station mee te nemen in één ontwerp. De parklaan is de ruggengraat van het plan. Deze laan loopt vanaf het station tot aan de Gouw, omringd met flink veel bomen.”

Lees meer
21 november '19

Oostzijderpark: gunstig gelegen

Comfortabel én bereikbaar. Ruimtelijk, maar ook stedelijk. Dat kan alleen in Oostzijderpark. Oostzijderpark ligt op een gunstige plek: vlakbij het station en de snelweg, maar ook vlakbij het water.

Lees meer
13 oktober '19

Interview | De architect van Oostzijderpark

Wie is de architect van je toekomstige woning? We gaan op bezoek bij Maarten Groeneveld. Deze architect is – samen met zijn team – verantwoordelijk voor de vierhonderd woningen en appartementen in Oostzijderpark. “Eén ding hebben ze absoluut gemeen: de rijke detaillering.”

Lees meer
23 september '19

Ideaal wonen rond de hoofdstad - dáárom Zaandam

Hartje Amsterdam verruilen voor een stulpje buiten de ring? Jarenlang moest men er niet aan denken, maar inmiddels is het tij gekeerd. De ‘pioniers’ zagen de mogelijkheden van verkassen al eerder. Aantrekkelijke huizenprijzen, een fijne tuin, alle voorzieningen die een mens zich maar kan wensen… “In het begin vonden mensen het vreemd dat ik Amsterdam verliet. Tot ze zagen hoe ik hier woon. Dan waren ze meteen om.”

Lees meer

De ontwikkeling aan de Zaan

Wie denkt dat Oostzijderpark de enige nieuwbouw ontwikkeling in Zaanstad is, heeft het mis. Samen met Annius Hoornstra – directeur stedelijke ontwikkeling Zaanstad – pakt de stad zelfbewust door naar een nieuwe fase. “Wij staan voor de kwaliteit van de stad.” 

Lees meer
17 januari 2023

3x Wist je datjes over Oostzijderpark

Terwijl er hard gewerkt wordt om Oostzijderpark steeds verder op te bouwen, staan de eerste bewoners van de wijk al te trappelen om hun woning te betreden. Voor hen, maar ook voor alle andere geïnteresseerden zetten wij wat leuke wist je datjes over (de bouw van) Oostzijderpark op een rij. 

Lees meer

Contact

Heb je vragen over een van de projecten? Neem dan contact op met een van de makelaars.

Logo Saen Garantiemakelaars

Saen Garantiemakelaars

koogaandezaan@saen.nl
075 616 1414
Logo Dé Woonexpert

DWE Nieuwbouw makelaars

info@dwe-nieuwbouw.nl
088 808 9000