Welkom op de blogpagina van Oostzijderpark.
Hier vind je naast nieuws en bouwupdates ook inspiratie en verhalen van bewoners.
Lees snel verder!

23 december '21

De laatste bouwupdate van 2021

Dit jaar hebben we meerdere hoogtepunten mogen vieren voor Oostzijderpark. Zo zijn we gestart met de bouw van woonveld A. In mei startte de verkoop van Meiboom, het eerste woongebouw in Oostzijderpark, waarvan de bouw inmiddels is gestart. Aan het einde van dit jaar hebben we nog een aantal leuke (bouw)updates voor je. Op naar een mooi 2022!

Lees meer
8 december '21

Opschortende voorwaarden bij nieuwbouw: hoe zit dat?

Onlangs zijn de opschortende voorwaarden vervuld verklaard voor de kopers van een woning in Meiboom. Het gebeurt vaker dat er opschortende voorwaarden in de verkoop- en aannemingsovereenkomst staan bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Dat wil zeggen dat de overeenkomst pas definitief is als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Wat zijn deze voorwaarden? En waar moet je als koper op letten? We leggen het uit.

Lees meer
4 oktober '21

'Meiboom is luxe wonen'

Toen Mireille (51) voor het eerst van project Oostzijderpark hoorde, wist ze het meteen: hier vind ik mijn toekomstige woning. Inmiddels is ze druk in de weer met moodboards voor haar droomwoning in Meiboom. “Het is zo leuk dat we onze eigen woning van begin af aan gebouwd zien worden.”

Lees meer
6 september '21

Vers gestort beton in woonveld A

Er is gestart met het storten van het beton voor woonveld A in Oostzijderpark. Dit levert mooie beelden op. Vanaf de grond en ook vanuit de lucht. Deze beelden (met video) delen wij graag met jullie!

Lees meer
8 augustus '21

De bouwteamovereenkomst voor 163 woningen is getekend!

We zijn weer een stap dichter bij de realisatie van Blok B en C van Oostzijderpark. Op 30 augustus is de bouwteamovereenkomst getekend door de betrokken partijen.

Lees meer
16 juli '21

Een stapje dichterbij realisatie Blok F

Timpaan, Ontwikkeladviseur en Heddes tekenden afgelopen week de realisatieovereenkomst voor Blok F in Oostzijderpark. Blok F bestaat uit 73 appartementen voor de sociale huur.

Lees meer
21 juni '21

5x waarom jij ook nieuwbouw wil kopen

Nieuwbouw heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het comfort van die heerlijke vloerverwarming. Of dat je appartement helemaal naar eigen smaak is ingericht. Wil jij verhuizen naar Oostzijderpark en vraag je je af of een nieuwbouwhuis kopen iets voor jou is? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Lees meer
1 mei '21

Bouwupdate januari 2021: start heiwerk

De werkzaamheden van Oostzijderpark zijn in volle gang: de damwanden zijn inmiddels aangebracht. We zijn klaar voor de volgende stap, namelijk het heiwerk.

Lees meer

De eerste paal van Oostzijderpark is geslagen!

Vorige week was het zover: de eerste paal voor de bouw van blok A is geslagen! In blok A komen 171 vrije sector huurappartementen, een restaurant, een terras op het zuidwesten en een parkeerkelder. De oplevering hiervan is naar verwachting in de zomer van 2023.

Lees meer
28 april '21

Nieuwe impressies Oostzijderpark

Er gebeuren allerlei dingen achter de schermen bij Oostzijderpark. Zo zijn er onlangs nieuwe impressies gemaakt. Het bijzondere van de gebouwen in Oostzijderpark is dat er verschillende gevels naast elkaar gebouwd worden, waardoor de uitstraling van de wijk heel divers en afwisselend wordt.

Lees meer
1 maart '21

Startschot van Oostzijderpark

De eerste hijskranen zijn gearriveerd en de bouwborden staan op hun plek: de werkzaamheden van Oostzijderpark zijn gestart!

Lees meer
1 februari '21

Nieuwe impressies Oostzijderpark #2

Oostzijderpark is officieel van start! Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de ruime, comfortabele en bereikbare wijk Oostzijderpark. Hierbij horen natuurlijk nieuwe impressies!

Lees meer
1 januari '21

De verwachte planning voor Oostzijderpark

Het goede nieuws is bekend: het bestemmingsplan voor Oostzijderpark is akkoord! De realisatie van deze wijk – waar stedelijkheid, ruimte, comfort én bereikbaarheid samenkomen – komt met de dag dichterbij. Hoe dichtbij? Wij vertellen je meer over de planning in deze blog.

Lees meer
1 december '20

Update Oostzijderpark | Goren licht voor ruim 500 woningen

Het college is akkoord met het bestemmingsplan Oostzijderveld, waarvan fase 1 van Oostzijderpark onderdeel is. Op deze plek mogen 534 woningen worden gebouwd.

Lees meer
1 november '20

Interview | De volgende stap

Tijdens het hardlopen stuitte Ingrid op de spandoeken op de bouwhekken van Oostzijderpark. Dit gebeurde precies op het juiste moment, want nu haar kinderen het huis uit zijn, wil ze samen met haar man op zoek naar iets anders. Iets kleiners, nieuwbouw én toch stoer. Oostzijderpark zou nu precies dat kunnen bieden wat zij zoekt. We gaan met haar in gesprek.

Lees meer
1 oktober '20

Interview | Huisje, boompje, beestje in Oostzijderpark

Rosalie is een echte Zaanse en nu ze een gezinnetje heeft is ze toe aan een eigen vaste plek in Zaandam. Niet heel gek dat ze in Oostzijderpark wil wonen, want volgens Rosalie zijn er genoeg redenen waarom Zaandam zo’n fijne plek is.

Lees meer
1 september '20

Update Oostzijderpark | stikstofuitspraak

In de media heb je vast gehoord over het programma aanpak stikstof en de uitspraak die de Raad van State heeft gedaan. Bouwvergunningen en bestemmingsplannen komen onder druk te staan. Maar wat betekent dit voor het nieuwbouwproject Oostzijderpark in Zaandam?

Lees meer
1 augustus '20

Alle kanten op met Oostzijderpark

Hoewel Zaandam van alle gemakken is voorzien, wil je natuurlijk ook wel eens de hort op. Geen probleem, vanaf Oostzijderpark is dat heel gemakkelijk. We helpen je vast op weg!

Lees meer
1 augustus '20

De leukste hotspots van Zaandam #2

Wonen in Zaandam is heerlijk. En je hoeft echt niet meer naar Amsterdam voor vertier. Zaandam heeft genoeg te bieden! Wat zijn de hotspots en insider tips van Zaandam waar je absoluut eens een kijkje moet nemen?

Lees meer
1 juli '20

De grondleggers van Oostzijderpark

De wijk Oostzijderpark ziet er indrukwekkend uit, maar hoe ontstaat zo’n nieuwbouwproject eigenlijk? Wie zijn drijvende krachten erachter? In de video hieronder gaan we in gesprek met de grondleggers van Oostzijderpark

Lees meer
1 juni '20

Koopovereenkomst Oostzijderpark getekend

Timpaan, Ontwikkeladviseur en Gemeente Zaanstad hebben vandaag de koopovereenkomst voor circa 400 woningen in Oostzijderpark getekend.

Lees meer
1 mei '20

Zaans dineren

Of je nou zin hebt in hamburgers of oesters: Zaanstad heeft op culinair vlak heel wat verschillende gelegenheden om jouw smaakpapillen te verrassen. Van snel en gemakkelijk tot sterrenwaardige luxe. De fijnste plekken hebben we voor je op een rij gezet.

Lees meer
1 april '20

7 redenen waarom je in Oostzijderpark wil wonen

Oostzijderpark wordt een heerlijke nieuwbouwwijk in Zaandam. Maar waarom is het nu zo fijn om in Oostzijderpark te wonen? Wij zetten een aantal redenen voor je op een rij.

Lees meer
19 maart '20

5 leuke activiteiten in Zaandam en omgeving

Het is november en dat betekent weer een heleboel nieuwe activiteiten om te ondernemen in Zaandam en omgeving. Zo vindt de Westzaanse Winter Fair plaats, maar er is nog veel meer te doen. In dit artikel vind je een overzicht van onze favorieten. 

Lees meer
5 februari '20

Gespot in Zaandam

De Zaanstreek heeft van oudsher een bijzonder grote aantrekkingskracht op toeristen. Maar waar moet je nu écht naartoe in Zaandam en wat maakt Zaandam zo’n leuke plek om te zijn of om te wonen? We gingen de straat op en vroegen insiders om hun beste tips en to do’s in Zaandam. 

Lees meer
18 januari '20

Voor ieder wat wils in Oostzijderpark

Als starter op zoek naar je eerste huis? Of als stel op leeftijd graag gelijkvloers wonen? Wat je woonwens ook is; het levendige en veelzijdige Oostzijderpark heeft het.

Lees meer
25 december '19

Video: stedenbouwkundige Sander Lap aan het woord

Stedenbouwkundige Sander Lap vertelt over de locatie van Oostzijderpark. “Wij hadden meteen het idee om de groene plekken en het station mee te nemen in één ontwerp. De parklaan is de ruggengraat van het plan. Deze laan loopt vanaf het station tot aan de Gouw, omringd met flink veel bomen.”

Lees meer
21 november '19

Oostzijderpark: gunstig gelegen

Comfortabel én bereikbaar. Ruimtelijk, maar ook stedelijk. Dat kan alleen in Oostzijderpark. Oostzijderpark ligt op een gunstige plek: vlakbij het station en de snelweg, maar ook vlakbij het water.

Lees meer
13 oktober '19

Interview | De architect van Oostzijderpark

Wie is de architect van je toekomstige woning? We gaan op bezoek bij Maarten Groeneveld. Deze architect is – samen met zijn team – verantwoordelijk voor de vierhonderd woningen en appartementen in Oostzijderpark. “Eén ding hebben ze absoluut gemeen: de rijke detaillering.”

Lees meer
23 september '19

Ideaal wonen rond de hoofdstad - dáárom Zaandam

Hartje Amsterdam verruilen voor een stulpje buiten de ring? Jarenlang moest men er niet aan denken, maar inmiddels is het tij gekeerd. De ‘pioniers’ zagen de mogelijkheden van verkassen al eerder. Aantrekkelijke huizenprijzen, een fijne tuin, alle voorzieningen die een mens zich maar kan wensen… “In het begin vonden mensen het vreemd dat ik Amsterdam verliet. Tot ze zagen hoe ik hier woon. Dan waren ze meteen om.”

Lees meer

Contact

Heb je vragen over een van de projecten? Neem dan contact op met een van de makelaars.