De partners van Oostzijderpark

Een nieuwe wijk staat niet op zichzelf en de ontwikkeling ervan houdt ook niet op bij de oplevering. In Zaandam ontwikkelen verschillende partners een visie op zowel Oostzijderpark als het totale gebied waar de nieuwe wijk toe behoort, Kogerveldwijk. Hoe zorgen deze partijen ervoor dat het een fijne en leefbare plek is en blijft voor de toekomst? We laten ze aan het woord.

Vanaf het moment dat het idee voor Oostzijderpark ontstond, was het meteen duidelijk dat het een mooie gemengde stadswijk wordt. Met een mix aan woningen: appartementen, rijtjeswoningen, sociale huur, huur in het middensegment, vrije sectorhuur en koopwoningen. Dat kan dus niet alleen door de ontwikkelaars worden neergezet. Dit gebeurt samen met de partners van Oostzijderpark. Dit zijn Wooncorporatie Rochdale, Wooncorporatie Parteon, MN, de Gemeente Zaanstad en Green Real Estate.

Wooncorporatie Rochdale
Rochdale verhuurt straks appartementen in blok F van Oostzijderpark. Gebiedsontwikkelaar Camiel Hoekstra: “We zetten met Oostzijderpark een gezonde basis neer voor het gebied als geheel. Door een écht gezamenlijke integrale visie te maken en lef te tonen, ontwikkelen we een stadswijk waar mensen graag wonen. Daar heeft iedereen wat aan."

"Voor ons is het belangrijk dat bewoners hun leefomgeving positief waarderen", gaat Camiel verder. "Daarbij komt meer kijken dan alleen de woning." Meer weten over Rochdale? Dat kan via de website www.rochdale.nl

Wooncorporatie Parteon
Parteon beheert in de eerste fase van Oostzijderpark 64 tweekamerappartementen, die worden gebouwd in woonvlek B. Regisseur klanten Sandra Bikkel en assetmanager Daan van Nieuwmegen zagen meteen mogelijkheden: “Hier wordt iets compleets gecreëerd, een stadswijk met potentie. Oostzijderpark krijgt horeca en ligt dichtbij scholen, kinderopvang, sportvelden, recreatiegebied Jagersplas, het centrum, het ziekenhuis en verschillende supermarkten en andere essentiële winkels. Dat maakt het voor ons een mooi compleet plaatje. Wie in Oostzijderpark komt wonen, heeft alles bij de hand.”

Nieuwsgierig naar meer informatie over Parteon? Bezoek hun website gerust: https://www.parteon.nl/ 

MN
MN heeft namens de pensioenfondsen Metaal en Techniek en Bedrijfstakpensioenfonds Koopvaardij geïnvesteerd in 171 de appartementen van woonblok A. Portefeuillemanager Daniëlle Neeleman: “Oostzijderpark past helemaal in ons plaatje en dat van onze pensioenfondsen." Daniëlle is ervan overtuigd dat de groene opzet en het landelijke landschap mogelijkheden geeft om ontmoetingsplekken te creëren voor bewoners uit Oostzijderpark en de wijken eromheen. “Bewoners van Kogerveld zijn nu al erg betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen. Zij behouden een speeltuin die een BSO zou worden en die BSO komt nu in Oostzijderpark.

Wil je wonen in De Zaanse Hoogte, van MN? Hier vind je alle informatie.

Gemeente Zaanstad
PvdA-kamerlid Songül Mutluer was als wethouder Wonen van de gemeente Zaanstreek betrokken bij de ontwikkeling van het gebied Kogerveldwijk, waar Oostzijderpark onder valt. Vanaf het begin wilde zij zich vooral hardmaken voor een inclusieve wijk."De totstandkoming van Oostzijderpark moet ook een positief effect hebben om de wijken eromheen. Daarom ben ik bijvoorbeeld blij met de komst van een basisschool naar Oostzijderpark die niet ver van Kogerveld ligt. Op deze manier hebben ouders uit beide wijken iets aan deze voorziening en ontmoeten ze elkaar op deze plek.”

Gemeente Zaanstad heeft een pakket aan maatregelen voor betaalbare koopwoningen geïntroduceerd. Een van deze maatregelen is het BKZ Startersmodel, oftewel Betaalbare Koopwoningen Zaanstad. Nieuwsgierig naar het aanbod? Dat vind je hier.

Green
Green Real Estate heeft 56 duurzame woningen gekocht in Oostzijderpark. Vooral de duurzaamheid was leidend in de aankoop van de woningen. Juul Derks, Head of Investments bij Green: “Met deze aankoop versterkt Green haar positie in betaalbaar en duurzaam wonen. Wij geloven in Zaandam als kansrijke groeikern. De sterke eigen identiteit van de stad trekt ons aan. Daarnaast zien we Zaandam als een belangrijk onderdeel van de metropoolregio Amsterdam. Ook duurzaamheid en mobiliteit is een belangrijk onderdeel van deze aankoop." 

Meer informatie over Green vind je hier.

Contact

Heb je vragen over een van de projecten? Neem dan contact op met een van de makelaars.

Logo Saen Garantiemakelaars

Saen Garantiemakelaars

koogaandezaan@saen.nl
075 616 1414
Logo Dé Woonexpert

DWE Nieuwbouw makelaars

info@dwe-nieuwbouw.nl
088 808 9000