Update Oostzijderpark | Groen licht voor ruim 500 woningen

Het college is akkoord met het bestemmingsplan Oostzijderveld, waarvan fase 1 van Oostzijderpark onderdeel is. Op deze plek mogen 534 woningen worden gebouwd.

Eind 2020 wordt er gestart met de realisatie van de eerste woningen in fase 1 van Oostzijderpark. Er is hiervoor een omgevingsvergunning aangevraagd. Naast de woningen – 1/3 woningen voor de verkoop, 1/3 woningen voor de midden/dure huur, 1/3 sociale huurwoningen, Betaalbare Koopwoningen Zaanstad en bijzondere doelgroepen zoals Kamers met Kansen – komt er plek voor onder andere een grand café/restaurant en een kinderdagverblijf.

Wethouder Wessel Breunesse van Ruimtelijke Ontwikkeling zegt hierover:
“Met dit bestemmingsplan zetten we weer een mooie stap in het bouwen van woningen èn het ontwikkelen van de Kogerveldwijk.”

Bekijk de 3D video over Oostzijderpak

Eind 2020 start de realisatie van 171 huurappartementen. In Q1 van 2021 is de verkoop van 24 luxe appartementen (start realisatie: Q2 van 2021). Na de zomer van 2021 (Q3) is de start verkoop van grondgebonden woningen en appartementen in verschillende prijssegmenten. De realisatie hiervan staat gepland voor Q1 in 2022.

Nieuwsgierig geworden naar hoe fase 1 er uit komt te zien en hoe de rest van de voorlopige planning eruit ziet? Bekijk hieronder de 3D video.

Eerste regenboogwijk van Nederland

Wist je dat Oostzijderpark de eerste regenboogwijk van Nederland wordt? De straten zullen er namen krijgen van lhbt-activisten: voorvechters van gelijke rechten voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Groen en klimaatbestendigheid voorop

De woningen is Oostzijderpark zijn zuiniger dan wettelijk voorgeschreven is. In de wijk komen plekken waar regen gemakkelijk de grond in kan – denk aan wadi’s – en parkeerplaatsen worden niet volledig betegeld. Een bijkomend voordeel: hiermee voorkomen we dat het te warm wordt in de wijk. Verder worden de woningen aangesloten op het warmtenet en er wordt ruim aandacht gegeven aan groen in de wijk.

Op 8 oktober bespreekt de gemeenteraad het bestemmingsplan. Bekijk het originele persbericht hier.

Zie jij jezelf ook al wonen in Oostzijderpark? Blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. En volg je ons al op Facebook en Instagram?

Contact

Heb je vragen over een van de projecten? Neem dan contact op met een van de makelaars.

Logo Saen Garantiemakelaars

Saen Garantiemakelaars

koogaandezaan@saen.nl
075 616 1414
Logo Dé Woonexpert

DWE Nieuwbouw makelaars

info@dwe-nieuwbouw.nl
088 808 9000