3x Wist je datjes over Oostzijderpark

Terwijl er hard gewerkt wordt om Oostzijderpark steeds verder op te bouwen, staan de eerste bewoners van de wijk al te trappelen om hun woning te betreden. Voor hen, maar ook voor alle andere geïnteresseerden zetten wij wat leuke wist je datjes over (de bouw van) Oostzijderpark op een rij. 

1.    De vanzelfsprekendheid dat er altijd energie leverbaar is, stamt inmiddels uit een andere tijd. Huishoudens krijgen weliswaar altijd stroom, maar voor voorzieningen zoals de lift in de toren van Meiboom in Oostzijderpark was dit nog een grote uitdaging. Netbeheerder Liander had in deze regio namelijk geen capaciteit meer op het elektriciteitsnet. Uiteindelijk is het toch gelukt om stroom geleverd te krijgen, waardoor de lift straks als een zonnetje zal lopen.

2.    Naast de eerste toren die nu al boven de wijk uit steekt, zal er in de nabije toekomst nog een tweede toren in Oostzijderpark verrijzen. Wist je dat het een stedenbouwkundig uitgangspunt is om altijd twee torens te bouwen? Een gebouw van die grootte moet een tegenhanger hebben. Zo blijft er een bepaalde balans in het uiteindelijke resultaat van de bebouwde omgeving.

3. Het huidige Sportpark Hoornseveld zal veranderen in een nieuw, uitnodigend en multifunctioneel sportpark met verschillende verenigingen. Ook zwembad De Slag zal een plek krijgen op het sportpark. Voor bewoners van Oostzijderpark zijn er dus op steenworp afstand volop mogelijkheden voor allerlei sporten en om lekker in beweging te blijven. Altijd fijn als dat in de buurt is!

Contact

Heb je vragen over een van de projecten? Neem dan contact op met een van de makelaars.

Logo Saen Garantiemakelaars

Saen Garantiemakelaars

koogaandezaan@saen.nl
075 616 1414
Logo Dé Woonexpert

DWE Nieuwbouw makelaars

info@dwe-nieuwbouw.nl
088 808 9000